3 סוגים שונים של חדרי בריחה – איך בוחרים חדר בריחה לילדים?
הילדים רואים שאתם יוצאים מידי פעם לחדרי בריחה וחוזרים נלהבים ובא להם להצטרף?
הייתם בחדר בריחה וחשבתם לעצמכם שזה היה יכול להיות ממש כיף אם גם הילדים שלכם היו מצטרפים?
מרגישים שהילדים שלכם אוהבים הרפתקאות, סיפורים וחידות ומתחשק לכם להפתיע אותם בחדר בריחה?
מצוין!
רק איפה מתחילים? איך בוחרים חדר בריחה מתאים לילדים?
אם חדר בריחה זה משהו חד פעמי ומפתיע שאי אפשר לראות לפני, איך נדע לבחור את החדר המתאים ביותר?
מה הם הפרמטרים שצריך לשים לב אליהם ומה לשאול לפני ההזמנה?
רכזתי לפניכם 3 סוגים שונים של חדרי בריחה:
חדר בריחה משפחתי
לבחירת חדר בריחה משפחתי צריך לקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים:
1. הסיפור / התמה של החדר
חשוב שנשים לב מראש מהו הסיפור של אותו חדר שאני רוצה להזמין. יש אפשרות באתר ההזמנה של החדר לקרוא על הסיפור ולהבין מראש על מה מדובר. אם למשל הסיפור יכול להיות מפחיד מאיים מלחיץ, יכול להיות שהחדר פחות יתאים לנו יש חדרים שיש להם כמה גרסאות לסיפור וגם אם נראה שהחדר עם סיפור מפחיד, מומלץ לבדוק עם בעל החדר האם קיימת גרסת ילדים ומשפחות לסיפור.
2. מה מפחיד את ילדינו.
בנוסף לסיפור ועם ההכרות שלכם עם בני המשפחה, חשבו מה יכול להפחיד או להלחיץ אותם ונסו להימנע מהאלמנטים האלה. למשל, חושך, מוסיקה מלחיצה, הפחדות או הבהלות, תפאורה מפחידה של טירה מאיימת או בובות של מומיה לדוגמא.
בחלק מהחדרים יש אלמנטים שניתנים לשינוי כמו התאורה למשל או מוסיקה שונה ויש חלקים שפחות ניתנים לשינוי כמו התפאורה.
גם כאן פנו מראש אל בעל החדר ושוחחו איתו על האלמנטים הספציפיים האלה.
3. רמת החידות והמשימות.
אז נכון שחדר בריחה זאת חוויה חד פעמית ואנחנו לא יכולים להכיר מראש את כל החידות והמשימות, אבל מומלץ לבדוק לפני האם יש משימות קשות ומאתגרות שילדים לא יגיעו אליהם ועלולות לתסכל אותם, או משימות פיזיות קשות שלא תואמות להם.
חדר בריחה לילדים
חדר בריחה לילדים בלבד בדרך כלל נבחר כשנרצה לחגוג לילד יום הולדת ונזמין כמה חברים טובים למשחק.
במקרה כזה אנחנו לא מכירים באופן אישי את הילדים שיגיעו לשחק את המשחק ולכן אנחנו חייבים להימנע מחדרי בריחה חשוכים מפחידים עם סיפור מאיים או אלמנטים גבוהים וקשים לביצוע על ידי ילדים.
שמעתי רבות על ילדים שהלכו ליום הולדת בחדר בריחה וחזרו עם טראומה וחוויה לא נעימה.
יש חדרי בריחה שמתחילים באופן שבו כל המשתתפים נעולים עם אזיקים, מכוסים בעיניים או נעולים בחדרים שונים.
בדקו מראש גם מול בעל החדר שאכן אין דברים מאיימים בחדר, בסיפור, במוסיקה או בתפאורה, וגם לקבל המלצות מהורים נוספים שחגגו שם את האירוע שלהם.
כשבוחרים חדר בריחה לאירוע יום הולדת יש לבדוק מראש מהו גיל הכניסה המינימלי ולסכם מראש האם יש צורך במבוגר מלווה מטעמכם או מטעם החדר בדמות מפעיל / שחקן.
רמת הבטיחות בחדר חשובה לא פחות ולכן אל תתביישו ותשאלו מראש האם יכולים להיות אלמנטים מסוכנים, חוטי חשמל, מדרגות, טיפוס או כל פעולה שעלולה לסכן את הילדים בחדר.
גם אם הילדים שלכם זהירים בדרך כלל זכרו שבאירוע הזה מדובר על חגיגת יום הולדת ולכן ההתרגשות רבה וההשתוללות מתרחשת לאורך כל המשחק 🙂
חדר בריחה למבוגרים (שהילדים מצטרפים)
בתחילת הדרך של חדרי הבריחה הם הוקמו לטובת מבוגרים בלבד ולכן הרוב הגדול של החדרים הוא כזה.
זה יכול להתבטא גם ברמת החידות והסבלנות הנדרשת לפתירתם שלא תמיד מתאימה לילדים, וגם כמו שציינתי לפני בתפאורה ובסיפור החדר.
יחד עם זאת, יש הרבה חדרי בריחה נפלאים בארץ שהסיפור שלהם נעים משעשע ולא מאיים והם יכולים לחלוטין לארח בהם גם ילדים בגילאים שונים.
לרוב יש לשים לב שרמת החידות או המיקום שלהם לא יהיה נגיש במיוחד לילדים ולכן בעל החדר לא יגבה תשלום על ילדים מתחת לגיל מסוים כי הם רק מצטרפים לחוויה המשפחתית והחדר לא ממש מתאים להם באופן ישיר.
במידה ואתם בוחרים ללכת לחדר בריחה כזה הייתי ממליצה לבדוק את נושא התשלום על הילד מראש ולהבין האם הוא משלם או לא, בנוסף התאימו את הבחירה של החדר בהתאם לילד כי יש הרבה חדרי בריחה חשוכים ויש ילדים רגישים שזה מספיק כדי להבהיל אותם (הבן שלי למשל כזה 🙂 )
לסיכום, כשהולכים לשחק בחדר בריחה עם הילדים אני ממליצה לעשות מראש 3 דברים:
- תיאום ציפיות עם בעל החדר ומעבר על כל האלמנטים החשובים לכם וכמובן לעדכן אותו בכמות וגילאי הילדים
- להסביר לילדים לאן הולכים מה יש שם, לקרוא ביחד את הסיפור של החדר באתר ולדמיין ביחד איתם מה יכול להיות שם. לפעמים הלא נודע יכול מאוד להלחיץ את הילדים ולכן חשוב לדאוג לנחיתה רכה עבורם.
- במהלך המשחק עצמו – הנגישו כמה שאפשר את המשחק לילדים!! זה נכון שאתם בחדר בריחה וממש מתחשק לכם לפתור את כל החידות ולשחק, אבל אם לא תשתפו את הקטנטנים הם עלולים לאבד סבלנות, להשתעמם והכי גרוע להשתולל במקום שלא מיועד לכך…
מאחלת המון משחקים מאתגרים מהנים ומשפחתיים!!
הדס מליק הבעלים והיוצרת של חברת אתגר האוצר – חדרי בריחה ניידים