איך בונים חדר בריחה נייד בבית הספר? קבלו 7 טיפים ליצירת חדר הבריחה שלכם בכיתה

איך בונים חדר בריחה נייד בבית הספר?

חדרי הבריחה בבתי הספר הפכו בשנתיים האחרונות למשהו מאוד מבוקש ואטרקטיבי. בפוסט זה נלמד איך בונים חדר בריחה נייד בבית הספר ומהם הכלים שצריך כדי לבנות חדר בריחה שכזה. גם הבנייה וגם המשחק בחדר בריחה גורם לתלמידים לחשוב מחוץ לקופסה ובאופן יצירתי, מאפשר עבודה בשיתוף פעולה והכי חשוב – לא חייב לכלול בתוכו מסכים! מספיקה קופסה נעולה כדי לסקרן את התלמידים ולגרום להם לחשוב ????

לפני שמתחילים לבנות חדר בריחה אנחנו צריכים להבין כמה פרמטרים חשובים לטובת אפיון המשחק שנרצה לבנות.
לפעמים קורה שתוך כדי התהליך יש כמה פרמטרים שמשתנים אבל באופן כללי חשוב שתהיה לנו מטרה חדה וברורה.
אותם מאפיינים יעזרו לנו לדייק את המטרות, החידות, המשימות והתפאורה של החדר שלנו.

חדר בריחה לתלמידים

השאלות שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו הן:

1. מהי מטרת חדר הבריחה שלנו?

האם המטרה שלנו היא להעביר חומר לימודי בנושא מסוים?
האם המטרה שלנו היא לפתח אצל המשתתפים את יכולות החשיבה?
לגרום להם לחשוב באופן יצירתי?
לפתח ולחזק יכולות חברתיות?
או שאולי המטרה שלנו היא בכלל שהתלמידים עצמם יבנו את חדר הבריחה ותוך כדי התהליך הזה הם ילמדו ויתמודדו עם משימות מאתגרות ויצירתיות ויקבלו כמה כלים ומושג על איך מנהלים פרויקט שכזה.
אפשרות מעניינת נוספת היא למשל לתת לתלמידים תקציב מסוים וללמד אותם דרך הפרויקט הזה על התנהלות נכונה עם תקציב וכספים.

2. מהו אורך המשחק שאותו נרצה ליצור?

חדרי בריחה הם בדרך כלל עד 60 דקות. בהרבה מיקרים כשמדובר על חדר בריחה שמיועד למערכת החינוך מנסים להתאים אותו למשך של שיעור – 45 דקות.
כשמחשבים את משך המשחק יש לקחת בחשבון שלפני המשחק המשתתפים צריכים לעבור תדריך של מנהלות שכולל מה מותר ומה אסור לעשות בחדר, ולקבל מידע אודות החדר שזה הסיפור והעלילה של המשחק. לאחר החדר יש תמונת סיום משותפת של המשתתפים וזה יכול לקחת עוד כמה דקות.הפרמטר של משך המשחק הוא אחד הנתונים הכי קשים לניבוי.לפעמים כשכותבים חידה אנחנו בטוחים שהיא תהיה קלה ותוך כמה שניות / דקות יצליחו לפתור אותה ובסוף ההרצות אנו מגלים שהיא מאתגרת יותר משחשבנו ומכניסים בה שינויים לאחר הרצת המשחק.

3. כמות המשתתפים שעתידים להיכנס ולשחק בכל סבב משחק?

התשובה הראשונה שאתם בטח חושבים עליה היא – כיתה שלמה של בין 30 ל 40 משתתפים. זה בסדר שזאת המטרה אך יחד עם זאת חשוב לזכור שחדר בריחה מיועד ל 2-6 משתתפים בדרך כלל ולכן צריך למצוא דרכים יצירתיות כדי לגרום לכיתה שלמה לשחק במקביל.

4. מהי רמת הקושי בחדר?

זוהי גם מטרה שמומלץ לאפיין אותה מראש. היא לא כל כך קריטית כמו המטרה של החדר או כמות המשתתפים במשחק אבל אם יודעים מראש לאיזה רמה מכוונים כך יהיה לנו קל יותר בהמשך הבניה.

5. איפה ימוקם חדר הבריחה?

האם אתם מתכננים שחדר הבריחה יהיה במקום קבוע? או משהו נייד שיוכל לעבור מכיתה לכיתה, או מחדר לחדר? זה מידע חשוב שיוכל להיות לכם לעזר לתהליך הבנייה בהמשך. אם מדובר על חדר שמטרתו להיות נייד אז חשוב לשים לב לגודל הפיזי של החידות, ואם החדר יהיה במקום קבוע נוכל להיעזר למשל בקירות החדר ולקבע בהם אלמנטים רלוונטיים לחידות או לתפאורה.

6. מיהו קהל היעד?

לחברתנו, אתגר האוצר – חדרי בריחה ניידים יש חדר שמיועד לסטודנטים באוניברסיטה, חדר שמיועד לחברות וארגונים וחדרי בריחה לכל המשפחה. אם תדעו מראש למי החדר מיועד זה יכול לעזור בהמשך לתכנן את רמת הקושי של החידות והמשימות. אפשר לייעד את החדר לתלמידים בגילאים שונים, לפעילות הכוללת גם את ההורים ואפשר לייעד אותו לצוות חינוכי. חדרי בריחה מתאימים לכל קבוצת גיל או אוכלוסייה ולכן כיף ליצור אותם כל פעם מחדש!

 


7. מהי התמה של החדר (הסיפור)?

תמה זהו הנושא סביבו בנוי הסיפור של חדר הבריחה שלכם. למשל לנו יש כמה חדרים בתמה של פיראטים, או בתמה של סוכנים חשאיים בסגנון ג׳יימס בונד. ברגע שנבין מהי התמה שלנו נוכל לנסות ולחבר את החידות בצורה הכי קרובה לתמה ולהעצים את חווית המשחק.
למשל תסכימו שזה לא יכול להיות שבתמה של הפיראטים יופיע פתאום מסך מחשב. או שבתמה של היער נצטרך לבצע פעולה שכוללת הרכבת רהיט. השמירה על התמה לאורך המשחק תגרום להעצמת החוויה ותייצר עניין רב למשתתפים המשחקים בו.

לאחר שיש ברשותכם את כל הפרמטרים האלה, אתם יכולים להתחיל וליצור את חדר הבריחה הלימודי שלכם ולתת לתלמידים חוויה מיוחדת ויצירתית במסגרת בית סיפרית.

בהצלחה!!!

הדס מאתגר האוצר – חדרי בריחה ניידים

רוצים בכל זאת שאנחנו נגיע אליכם ונפעיל אתכם ואת האורחים שלכם באירוע בלתי נשכח בבית הספר או בכל מקום אחר?

צרו איתנו קשר  – 050-4660999  

רוצים לקבל את כל הרעיונות לחידות, משימות ואתגרים לחדרי בריחה או קופסאות בריחה – שתוכלו להפעיל בעצמכם?!
הכנתי לכם כאן את מאגר החידות והמשימות המלא!

צור קשר