מה הן 4 המיומנויות הנחשפות במשחק בחדרי בריחה?
כמה כיף זה לשחק בחדרי בריחה! נכנסים לתוך עולם חדש למשך שעה וחווים חוויה אחרת, ממש כמו בסרט כשאנחנו השחקנים! תוך כדי החוויה פותרים חידות וחווים הצלחה בפתרונם! תחושת ההצלחה גורמת לשחרור אדרנלין ואנחנו מתרגשים ורוצים לשחק שוב ושוב, ממש כמו ילדים 🙂
אבל חשבתם פעם אילו מיומנויות נחשפות אצלנו ואצל השותפים שלנו למשחק תוך כדי פתירת החידות שבחדר הבריחה?
ריכזנו לכם כמה מיומנויות שמתגלות במשחק שאולי יפתיעו אתכם:
1. משא ומתן
במהלך המשחק אנחנו נתקלים בחידות ומשימות שלפעמים לוקח לנו קצת זמן להבין מה עלינו לעשות כדי לפתור את החידה. צריך לחשוב קצת אחרת ובאופן יצירתי. במשחק קבוצתי לכל משתתף יש את אופן החשיבה הייחודי לו ומה שגורם לנו לנהל דיונים לא פעם על דרך פתירת החידה והתקדמות המשחק. במהלך כל החדר בלי ששמנו לב, אנחנו מסוגלים לנהל משא ומתן עם השותפים שלנו למשחק כדי לנסות ולשכנע אותם שאנחנו צודקים בדרך החשיבה שלנו וזוהי הדרך הנכונה להתקדמות!
מה שאומר שיש לנו צורך להשתמש במיומנות של משא ומתן, להציג טיעונים, להראות הוכחות ולשכנע את כולם שאנחנו צודקים בפתרון!
לפעמים זה עובד לנו ולפעמים לא.. תלוי כמה אנחנו מתורגלים בניהולי משא ומתן.
2. התמודדות עם ריבוי משימות
למשחק בחדרי בריחה יש 2 סוגים: משחק ליניארי – שכל חידה מובילה לחידה שאחריה או משחק מקבילי – שבו יש כמה חידות שאפשר לפתור במקביל.
ברגע שאנחנו נכנסים לחדר בריחה מקבילי אנחנו חייבים להתרכז בכל פעם בחידה אחת כדי שלא נלך לאיבוד ונתבלבל בכל הפריטים, האלמנטים והתפאורה שבחדר. כל שלמעשה אנחנו מפתחים סוג של מיומנות המאפשרת לנו לשים לב לכמה דברים במקביל, אולי לסדר את החידות בצורה מאורגנת יותר בחלל, לנהל את הקבוצה לטובת עבודה על חידה אחת כל פעם ובכך לנסות ולהתמודד עם ריבוי משימות במקביל.
3. הבחנה בין עיקר לטפל
אחרי התדריך למשחק שלפעמים הוא רגוע וקליל ולפעמים הוא שואב אותנו כבר לתוך החוויה של החדר, אנחנו נכנסים לתך חלל וסורקים אותו. לפעמים יש בו כמה אלמנטים שונים נעולים, מתגלות מגרות או ארונות נעולים, אנחנו רואים תמונות שתלויות על הקיר ומחפשים ונוגעים בכל אביזר או אלמנט שנראה לנו לעין וגם כאלה שלא 🙂
אבל איך נדע מה רלוונטי לנו לפתרון החידה? איך נדע למה להתייחס ולמה לשים לב קודם? בנוסף לכל מה שנמצא כבר בחדר הגענו למשחק עם קבוצה של אנשים נוספים שגם הם מושכים את תשומת ליבנו לדברים החדשים שגילו! הם יכולים להגיד למשל: יוווו תראו איזה מגניב! וואיי גם את זה צריך לפתוח!!! או אני יודע! צריך לעשות ככה ואז ככה ואז נוכל לצאת מכאן 🙂
אז מה עובר עלינו במהלך המשחק? ואיך נוכל לדעת מה רלוונטי להמשך? אם החדר בנוי בצורה טובה ונכונה חייב להיות גורם המקשר בין כל האלמנטים. זה יכול להיות צבע או צורה שתחזור על עצמה בחידות, או אולי מפה שתוביל אותנו את הדרך.
וכך בעצם אנחנו מגלים שנשאבנו לתוך 60 דקות של התמצאות בעולם רווי בעיקר וטפל והיינו צריכים להתמודד עם זה בגבורה כדי לצאת מהחדר!
ואם לא הצלחנו, אז מזל שהגענו עם אנשים נוספים למשחק וננסה לעבוד על הנושא בחדר הבא שנלך אליו 🙂
4. סדר וארגון
בואו נחשוב רגע אילו פריטים יכולים להיות בחדר בריחה:
- מנעולים
- פנס
- מראה
- דפים
- ספרים
- תמונות
- כלי כתיבה
- תלבושות או אביזרי לבוש שונים
- רמקול או מכשיר הקלטה
- פלאפונים
- בקבוקים
- מפות התמצאות (אבל גם שולחן 🙂 )
- מצפן
- תכשיטים
- משקפת
ואלו רק חלק קטן מהאלמנטים שיכולים להתגלות בחדר בריחה ממוצע. אז איך נדע ממה להתחיל? איך נדע מה כבר שימש אותנו בחידה הקודמת? איך נדע איזה אלמנט אמור לעבור איתנו לחלל הבא אם בכלל?
וכאן נכנסות מיומנויות הסדר והארגון שלנו שבאות לידי ביטוי במשחק. כי אם לא נשמור על הסדר ונארגן לנו בצורה נוחה את כל האביזרים אנחנו עלולים להתעכב בפתירת החידות ולבזבז זמן יקר!!
אז אפשר לארגן את כל האביזרים שכבר השתמשנו במקום אחד ואת השאר במקום אחר, ולשים לב לדבר ולתקשר עם שאר הקבוצה כדי שכולם ישחקו ביחד ולא יהיה עוד יותר בלאגן…
מקווים שעכשיו כשתלכו לשחק תעריכו יותר ויותר את היכולות שלכם ותבינו את הערך המוסף שיש למשחק בחדרי בריחה! 🙂
משחקים מהנים ומאתגרים!
הדס מאתגר האוצר – חדרי בריחה ניידים